Lloret de Mar is een welbekende Spaanse badplaats aan de altijd bruisende Costa Brava die veelal naam heeft als levendige toeristische stad. Het is zeer populair bij jongeren die tijdens hun welverdiende vakantie willen genieten van de voor hen ideale combinatie van overdag strand, zee en zon en ’s avonds tot in de late uurtjes uitgaan. Lloret de Mar is een vakantieparadijs voor jongeren met mooie stranden voor de dag en hippe discotheken voor de avonden waar ook vaak internationale DJ’s optreden. Lloret de Mar is dus heel beroemd vanwege het nachtleven.

Het is in de zomermaanden over het algemeen mooi weer in Lloret de Mar, wat uiteraard een grote bijdrage levert aan de vakantiepret , in de zomer geeft de thermometer hier gemiddeld 30 graden Celsius aan.

lloret de marGezellig druk

Het plaatsje heeft een charmante oude dorpskern met winkelstraatjes waar je als toerist een ruim aanbod kan vinden aan souvenirs en cadeautjes voor het thuisfront. Aan de strandboulevard is het in de zomermaanden altijd gezellig druk. Hier zijn vele restaurants en barretjes te vinden, veelal afgestemd op de vele Engelsen en Nederlanders die hier verblijven. Zo vind je er Nederlandse cafés en Engelse pubs. In totaal zijn er zo’n 400 bars en pubs in Lloret de Mar te vinden. Dit lijkt veel voor een stad met ongeveer 34.000 inwoners, maar Lloret is daarentegen één van de populairste vakantiebestemmingen van Europa met meer dan één miljoen bezoekers per jaar. Een relatief groot deel hiervan zijn Nederlandse vakantiegangers. Het zijn, zeker in het hoogseizoen, bijna alleen maar jongeren.

Strand

De stranden zijn prachtig aan de Costa Brava. Het strand van Lloret de Mar bestaat uit meerdere kleine strandjes welke worden gescheiden door rotsen. Het belangrijkste strand, in het centrum van Llorret, is ook gelijk het langste strand. Bij dit strand zijn allerlei faciliteiten beschikbaar. Zo kun je er bungeejumpen, waterskiën en duiken. Wil je eens een dagje geen strand? Dan zijn er nog legio mogelijkheden om je te vermaken, zoals een georganiseerde jeepsafari of een dagje shoppen in Barcelona.