De prachtige Catelaanse stad Girona is voor kunst- en cultuurliefhebbers een must. De grootste stad in de buurt van de Costa Brava wordt in het hoogseizoen druk bezocht door toeristen van allerlei nationaliteiten die de onvervalste Spaanse sfeer willen opsnuiven. De stad zelf is een pareltje, maar in de nabijheid van Girona zijn ook bezienswaardigheden die het noemen meer dan waard zijn.

omgeving gironaNatuur in Girona

Ben je de stad even beu? Of wil je gewoon de omgeving van Girona verkennen om te kijken wat het Spaanse leven buiten de stad te bieden heeft? In de omgeving van de stad Girona, in de provincie Girona, zijn voldoende bezienswaardigheden en activiteiten die de moeite waard zijn om het stadsleven even gedag te zeggen. Zo is er natuurpark La Garrotxa, op slechts 1 km van het middeleeuwse stadje Besalu. Dit stadje behoort tot de werelderfgoedlijst van Unesco en is bekend vanwege de oude vulkanen en de typisch Spaans-Catelaanse dorpjes. Vanuit Girona bestaat de mogelijkheid om dagtrips te maken naar Figueres, de Pyreneƫen en ook naar dit prachtige vulkaangebied La Garrotxa. Op ongeveer 50 kilometer van Girona vind je National Park of Aiguamolls. Dit natuurpark heeft voornamelijk veel te bieden aan de vogelliefhebber. Zo kun je hier de nachtegaal en de ooievaar spotten.

Sportieve activiteiten

Op een afstand van tussen de 40 en 70 kilometer van Girona zijn een drietal waterpretparken te vinden die plezier bieden voor het hele gezin. Dichterbij zijn de prachtige stranden van de Costa Brava te vinden waar een heerlijk verfrissende duik in de zee genomen kan worden.

Voor liefhebbers van andere sporten zijn ook voldoende faciliteiten in de buurt van Girona. Zo zijn er volop mogelijkheden tot het uitoefenen van de golfsport. Maar ook de wielrenner komt aan zijn trekken in dit gebied. De bergachtige omgeving is ideaal voor fietsers die op zoek zijn naar een uitdaging. Deze streek is dan ook zeer populair bij wielrenners om hier tijdens de wintermaanden te trainen.

Cultuur

Houd je meer van cultuur en wil je dit ook buiten de stad beleven? Dan is een bezoekje aan het museum van de wereldberoemde surrealistische kunstenaar Dali in het plaatsje Figueres een aanrader. Dit museum ligt op ongeveer 55 kilometer van Girona en hier vind je een zeer uitgebreide collectie van het werk van Dali, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, grafeerwerken, fotografie en meer.