Als je een stedentrip wil maken naar Spanje, dan ben je meestal een paar dagen in het land, bijvoorbeeld om even lekker te gaan shoppen met partner of vrienden. Veel mensen zijn daarom op zoek naar een goedkope vlucht om geld over te houden voor de heerlijke Spaanse hapjes en drankjes, maar ook om meer geld uit te kunnen geven aan winkelen. Weinig mensen denken aan de regio Girona, en zo’n trip begint natuurlijk bij vliegveld Girona!

girona airportCitytrip naar Girona

Girona is een stad in Spaans Catelonië die zich uitstekend leent voor een stedentrip. Hier snuif je de authentieke, historische Spaanse sfeer op en kun je er even helemaal tussenuit zijn. In Girona kun je terecht voor het opsnuiven van de Spaanse cultuur, maar je kunt er ook geweldig winkelen. Het is niet zo massaal als Barcelona, maar je ziet in deze regio wel alle faciliteiten en bezienswaardigheden die je bij een citytrip mag verwachten. De regio heeft ook een eigen vliegveld: officieel Aeroport de Girona-Costa Brava, in de volksmond heet het gewoon vliegveld Girona met als airport code GRO.

Girona Airport

Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die op Aeropuerto-Girona-Costa-Brava vliegen, zoals vliegveld Girona officieel wordt genoemd. Deze luchthaven ligt ten zuidwesten van de stad, op ongeveer 10 kilometer waardoor het niet langer duurt dan een kwartier om van Girona Airport in de stad te komen. Het is het grootste en drukstbezochte vliegveld van de Costa Brava. Niet alleen de toeristen die Girona willen bezoeken vliegen op deze bestemming, ook vakantieganger naar de badplaatsen aan de Costa Brava maken gebruik van deze route. In slechts een half uur is de afstand te overbruggen van vliegveld Girona naar de plaatsen aan de Costa Brava.

Gemiddeld vliegen per jaar meer dan 3 miljoen reizigers van en naar vliegveld Girona. Door de verschillende prijsvechters is de drukte enorm toegenomen. Toch blijft het een kleine luchthaven met slechts twee winkels en één restaurant die in het hoogseizoen de drukte niet tot nauwelijks aankunnen.

Luchtvaartmaatschappijen

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden goedkope vluchten naar de luchthaven van Girona. De Ierse maatschappij Ryanair is de grootste gebruiker van vliegveld Girona. Vanuit Nederland (Schiphol Airport) worden de vluchten naar Girona verzorgd door Transavia, maar als je vanuit Brussel of Eindhoven zou willen vliegen, heb je ook nog de keuze voor Ryanair. Afhankelijk van het seizoen en het tijdstip dat je zou willen vliegen, kun je redelijk goedkoop een vlucht naar Girona boeken. Via andere luchtvaartmaatschappijen zou je als alternatief nog op Barcelona El Prat Airport kunnen vliegen, denk hierbij bijvoorbeeld aan het Spaanse Vueling. Echter, de stad Barcelona ligt op ongeveer 90 kilometer ten zuidwesten van Girona en ondanks goede openbaar vervoer verbindingen is dat natuurlijk wel een extra reistijd die je moet overbruggen om van vliegveld Girona naar Barcelona te reizen.